*Kersteditie "gevaren voor de kat"*

 

We zien ze allemaal op social media voorbij komen die grappige, leuke kerstfilmpjes van katten die een kerstboom te lijf gaan.

Maar er kan ook een keerzijde zijn.

Kerst kan best gevaarlijk zijn voor een kat ( dit geld niet alleen voor katten, denk dan ook aan je hond, je konijn enz. ).
Hieronder enkele gevaren voor de kat.


Denk alleen al aan de slingers in de kerstboom, als katten dit opeten kunnen ze ernstige darmproblemen krijgen wat de dood tot gevolg kan hebben.


Ook de kerstverlichting kan erg gevaarlijk zijn, vooral met lampjes op netstroom, denk dan aan de bedrading die maar wat te vaak word doorgebeten waardoor de kans bestaat dat je kat geëlektrocuteerd kan worden. Tegenwoordig zijn er kerstboomlampjes op batterijen.


Zelf gebruik ik plastic kerstballen want katten mogen graag hengelen naar de ornamentjes in je kerstboom en je moet er niet aan denken dat een van de glazen ballen kapot valt op de grond met als gevolg al die rode kerstkattenpootjes op je vloer, maar dit heb je liever niet.


Echte kerstbomen kunnen behoorlijk giftig en gevaarlijk zijn voor je kat, sommige katten eten de dennennaalden op maar die zijn giftig en scherp en kunnen de darmwand doorboren. Ook van het water waarin de kerstboom staat kan je kat ziek worden, er zitten n.l. stoffen in opgelost die de boom uitscheid en die diarree, braken en maagproblemen kunnen veroorzaken.


Ook de mooie kunstsneeuw die je in je boom kan spuiten is giftig.


Engelenhaar, linten en andere slingers zijn gevaarlijk.


Ook die leuke chocoladekransjes of chocolade ballen zijn erg giftig voor katten.


Brandende kaarsen kunnen ook behoorlijk wat schade aanrichten aan de kat of je huis, denk dan aan, de kat verbrand zichzelf of gooit de kaars om met alle gevolgen van dien.


Ook de mooie rode of witte plant "de kerstster" is erg giftig.

 

Ondanks alles wat er kan gebeuren wenst cattery Lucky Paws iedereen Fijne feestdagen.

Zelf hebben we een nep boom staan met lampjes op batterij en stoffen poppetjes.